studiolla äänittämässä kesäpäivää biisini

 Olin huhtikuun lopulla äänittämässä studiolla kesäpäivää biisini. Studio sijaitsi Turussa. Tämä studio oli kaikista halvin ja lähin. Lähellä sitä paikkakuntaa, missä asun. Oli kyllä aika vaikea löytää studiota, mihin menisi äänittämään biisini. Minun piti kysellä facebookin musiikki, laulaja ja muusikoitten ryhmistä, missä olisi tälläinen studio, mihin voi mennä äänittämään ja laulamaan biisini. Onneksi studio löytyi. 

Sovin ajan milloin menen sinne studioon. Kotona harjoittelin kovasti biisiäni ennen studioon menoa. kyselin vielä mieheltänikin, että miten biisi menee. meneekö ihan nuotilleen vai nuotin vierestä, onko tämä laulu ääni hyvä vai huono. Olin kotona jo harjoittelu vaiheessa aika jännittynyt ja itseluottamusta ei oikein ollut vielä laulamiseen tai äänittämiseen. jännitin sitä, että menisin ihan puihin studiolla ja enkä pystyisi mitenkään laulamaan biisiäni studiossa. Se olisi muutenkin ensimmäinen kerta, kun olisin ikinä edes studiolla äänittämässä ja vielä omaa biisiäni. kaikki se jännitti aika paljon jo kotona. 

Mieheni yritti sanoa,että hyvin se biisin laulaminen menee ja sujuu. Mieheni sanoi myöskin,että laulan ihan nuotilleen ja eikä tarvitse enää parantaa mitenkään. Olin jo kuulemma kotona laulanut sen biisin kuin luonnostaan ja olin ottanut biisin sanoman tosi hyvin laulamiseen mukaan. En paljon sitten enää harjoitellut ennen studioon menoa.

Onneksi mieheni tuli studiolle mukaan ja minun tueksi. Studiolla oli mukava mies, joka sen biisini äänitti ja miksasi myöskin valmiiksi. Heti, kun menin studioon, niin jännitys helpotti ja mies sai minut rentoutuneeksi,että pystyin laulamaan. Ensin otettiin harjoitus kierros, että lauloin biisiäni ja samalla äänittäjä, otti sopivat äänet ja korkeudet lauluuni. 

Sen jälkeen lauloin koko biisni läpi. Ensimmäisellä kerralla saatiin koko biisi läpi. Muutamia kohtia piti vaan korjata ja sitten se oli siinä. Saatiin biisi äänitettyä valmiiksi. Turhaan jännitin studiolle menoa niin paljon. Ensimmäinen kerta studiolla on kuulemma aina vaikeaa. Jatkossa studiolla käynnit ovat aika helppoja ja niitä ei tarvitse niin paljon jännittää. 

Olin tosi tyytyväinen itse äänitityksen tulokseen. Äänittäjä kysyi myöskin mieheltäni pitäisikö jotakin muuttaa tai ottaa uusiksi. Mieheni sanoi,että ei tarvitse. Miehenikin oli tyytyväinen ja iloinen lopputulokseen. 

studiossa olemisen ja äänittämisen jälkeen olin, että jes nyt se onnistui ja unelmistani tuli totta!! itseluottamus kasvoi myöskin ja aloin uskomaan, että minusta voisi tulla laulaja ja pääsen unelmassani pitkälle myöskin.  sain ensimmäisen singleni tehtyä hyvin. Olen siinä itse tuottaja ja itse maksanut singlen tekemisen.

Uusia biisejä on tulossa kesällä. 2 biisiin on ainakin sanoitukset tekeillä. kesällä pääsen ne myöskin äänittämään. Sitten kesällä tehdään siihen kesäpäivää biisiin musiikkivideo.  kesällä ja syksyllä on ainakin uusia biisejä tulossa minulta. 

Täytyy vielä sanoa, että kaikki nämä musiikki jutut ja mitä näissä on,niin olen itse opiskellut, tutustunut, kysellyt ja käyttänyt ammattilaisia apuna. En muuten olisi tässä vaiheessa vielä, jos en olisi itse ottanut kaikkia selville. Alkanut kyselemään sanoittajaa ja säveltäjää. Ilman heitä ei olisi tätä kesäpäivää biisiä syntynyt. 

Biisi siis julkaistiin 1.5 digipalveluihin kuten you tube ja spotify.

Biisi löytyy nimeltä kesäpäivää tai susanna revo.

 https://www.youtube.com/watch?v=xk2No-nL2Mg

yllä olevan linkin kautta myöskin pitäisi päästä kuuntelemaan kesäpäivää biisini ja minun eli susannan aihekanavalle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kesän varmistuneet keikat

biisit radioihin ja haastattelut ja hieman tietoa minusta laulajana

seitsemän kukkaa musiikkivideon tekeminen 13.6.2023