seitsemän kukkaa musiikkivideon tekeminen 13.6.2023

 kirjoitan nyt, kun ehdin siitä seitsemän kukkaa musiikkivideon tekemisestä ja kuvaamisesta. Tosiaan aina ei mene,niin kuin on sovittu. 

Olin tosiaankin musiikkivideon kuvaamiseen saanut kaksi vapaaehtoista tanssijaa. Olin jo aikaisemmin alkanut etsimään vapaaehtoisia tanssijoita musiikkivideon kuvaamiseen. No vihdoinkin tärppäsi ja sain tanssijat mukaan. Sovimme paikan, päivän ja ajan mihin tanssijat tulevat, kun aloitamme kuvaamaan musiikkivideota. Kaikki oli siihen asti hyvin ja luulimme, että kaikki sujuu loppuun asti hyvin. Mutta tosiaan ei aina mene niin, kuin luulee. Olin myöskin sopinut kuvaamiseen paikan, joka on tanssilava, ja on sopiva kohde musiikkivideon kuvaamiseen. 

Koitti musiikkivideon kuvaamisen päivä. Kaikki olimme siellä paikan päällä, eli minä laulaja, kuvaaja ja tanssijat. Odotimme vaan oven avaajaa, että olisi tullut avaamaan meille tanssilavan oven. jouduimme odottamaan kauan, ja ketään ei näkynyt tai tullut. Joten otimme yhteyttä sinne ja saimme kuulla, että tässä olisikin jokin sekaannus ja me kaikki ihmettelimme,että mikä sekaannus tässä nyt olisi. Olimme kerran varanneet sen ja kaikki oli sovittuna jo etukäteen. Sihteeri lupasi soittaa jollekin ja selvittää asiaa. Jouduimme vielä odottamaan lisää. Sitten sinne tanssilavan edustalle tuli autolla 2 miestä ja mönkkärillä 1 mies. Miehet olivat ihan ihmeissään, että mitä siellä teimme. Ketään ei tuntunut tietävän asiasta mitään. Miehet olivat niitä henkilöitä, jotka pitivät tanssilavaa. Yritimme selittää ja kertoa ja miehet eivät tosiaan tienneet yhtään mitään. Sitten loppujen lopuksi selvisi se, että sihteeri ei ollut muistanut merkitä varausta kalenteriin. Koska varausta ei ollut kalenterissa niin emme saaneet kuvata siellä musiikkivideota ja meidät kaikkia suoraan sanoen ajettiin sieltä törkeästi pois. Miehet väittivät, kun kalenterissa ei ole varausta tehtynä, niin emme voi kuvata siellä ja eikä ole silloin siis lavan käyttö mahdollista. Tämä oli siis sihteerin vika kaikki! no me olimme tietysti kaikki ihan ihmeissämme ja mietimme, että mitä nyt teemme. 

Tanssijat lähtivät siitä pois, kun heillä oli kiire ja minä jäin kuvaajan kanssa kahdestaan siihen parkkipaikalle miettimään uudestaan, että mitä tässä kohtaa voimme tehdä ja mistä saamme uuden paikan musiikkivideon kuvaamiseen. Aloin sitten kyselemään kaikista lähiseudun lavatanssipaikoista. Yhdestä onneksi tärppäsi ja saimme sinne mennä kuvaamaan videota. Toinen ongelma oli, että tanssijat olivat joutuneet lähtemään pois, niin ei enää ollut tanssijoita, jotka olisivat musiikkivideossa tanssineet. Minä en olisi itse pystynyt yksin tanssimaan siinä videossa. Joten minun oli pakko sitten pyytää läheistäni auttamaan kuvaamisessa ja pyytää häntä tanssimaan kanssani videossa. Käsikirjoituskin meni uudestaan koko videossa tämän sotkun takia. Menimme sitten minä, kuvaaja ja läheinen kuvaamaan musiikkivideon toiseen tanssilavalle. Siellä onneksi kaikki sujui hyvin ja saimme koko musiikkivideon siellä kuvattua. Piti kyllä hieman inprovisoida paikan päällä, uudestaan. 

Toisaalta minun mielestäni musiikkivideosta tuli hyvä ja kaunis. Juuri sellainen joka sopii yöttömään yöhön eli juhannukseen ja kesään. Saimme myöskin juuri videossa oikeaan kohtaan laitettua kuvaamisen ja musiikin. 

Musiikkivideon kuvaamisessa voi siis tapahtua kaikenlaista ja aina ei onnistu niin kuin on sovittu tai käsikirjoitettu. Onneksi sitten pitää äkkiä keksiä muuta ja saa varapaikan nopeasti. Tässä tapauksessa siis sai varapaikan nopeasti, mutta aina sekään ei onnistu välttämättä heti. Tässä kävi sen puolesta tuuri. Laulajana sitä joutuu kaikkea tekemään muutakin kuin laulamaan, äänittämään biisiä tai olla kuvattavana kaikissa jutuissa. Minä teen laulajana, kun olen kevytyrittäjänä muutenkin tässä. Etsin musiikkivideoitten kuvaamispaikkoja yhdessä kuvaajan kanssa, etsin vapaaehtoisia videoihin mukaan, teen videoihin käsikirjoitusta ja suunnittelen videota muutenkin, olen mukana yhdistelemässä videota, miksaamassa videota jne.. Kun saan biisin sanoituksen ja alan harjoittelemaan ja äänittämään biisiä, niin siinä vaiheessa lähden jo suunnittelemaan myöskin tulevaa musiikkivideota. Teen juuri kaikkia noita edellä mainitsemia asioita. 

Se on minusta kivaa ja mukavaa! Seitsemän kukkaa musiikkivideossa on paljon tanssimista, koska kertoo lavatansseissa olemisesta juhannuksena. Musiikkivideossa on myöskin mukana haaveilua, unelmoimista ja muuta kesään liittyvää. Tässä videossa ollaan luonnossa paljon ja juuri siellä tanssilavalla. 

tässä on vielä linkki siihen seitsemän kukkaa musiikkivideoon you tubessa:

 https://youtu.be/n0ko6u2T2UE

toivotan mukavaa kesän jatkoa kaikille!

yt. susanna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kesän varmistuneet keikat

biisit radioihin ja haastattelut ja hieman tietoa minusta laulajana